3D “BIM”

Wat is “BIM”? en wat kan Norbart Bouwadvies voor u doen?

Alles wat Norbart bouwadvies tekend wordt opgezet in een 3D-model, of is hier aan gerelateerd. Een term die hier vaak voor gebruikt wordt is “BIM”.

BIM (Building Information Model)
Bim wil dus zeggen: “Een gebouwmodel met hierin alle benodigde informatie, voor wat voor doel dan ook” Denk hierbij aan tekeningen, exacte maatvoering, hoeveelheden, materialen, kosten, bestekken, energieverbruik. Alles is in theorie mogelijk.
Zelfs voor een kleine aanbouw of schuur wordt het al interessant om te werken met een gebouw model. Zo is het genereren van tekeningen geen probleem meer. Op elk gewenst punt in het gebouw kan een doorsneden of aanzicht gegenereerd worden. Hoeveelheden kunnen zo bepaald worden en het belangrijkste, de opdrachtgever weet vooraf precies wat hij kan verwachten. Nooit meer discussie op de bouwplaats over hoe iets er uit moet zien. Dit wordt in een eerder stadium bepaald, aan tafel of gewoon op de bank met een tablet.

Het wordt nog interessanter als de bestaande toestand wordt opgezet aan de hand van een pointcloud. Dit is een ter plaatse gemaakte inmeting van de werkelijkheid. Norbart Bouwadvies heeft reeds een ruime ervaring met het werken met pointclouds. De scans worden door ons zelf gemaakt. Geen communicatie problemen dus.
In het volgende filmpje kan je zien hoe het model over de scan heen wordt gemodelleerd.

Kijk voor meer informatie op onze website: www.debontgeo3d.nl